VAN / ERCİŞ - Adnan Menderes İlkokulu

May

Adnan Menderes İkokulu öğrencileri "Engellilerle Dayanışma Bilinci" kazanımını yaparak yaşayarak öğrendiler.

Nis

Okulumuz 23 Nisan 2024 çarşamba günü, saat 09:00'da okulumuz bahçesinde, tüm öğretmen, öğrencilerimiz ve velilerimizin  katılımı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinliği başarı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik; şiir, konuşma ve oyunlar ile eğlenceli bir şekilde tamamlanmıştır.

Nis

Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği süreçte 1 Nisan 1918’den bugüne güzide Erciş’imizin kurtuluşunun 105’inci yıl kutlama törenine büyük bir gurur ve onurla kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bugün 1 Nisan, yiğit ve kahramanlar kenti Erciş'in düşman işgalinden, zülüm ve gözyaşından, namus ve ahlak yoksunlarının bitmeyen zalim ideallerinden, hunharca yapılan katliamlardan kurtuluşunun yıl dönümü. İşgal güçlerinin Doğu Anadolu Bölgesindeki ve özellikle Erciş’te yapmış olduğu işkenceler, zulümler, toplu katliamlar halkımızın birlik ve beraberlikle göstermiş olduğu mücadeleyle o gün son bulmuştur. Düşman ve işgalci çetelerinin zulmünden 1 Nisan 1918'de kahraman silahlı kuvvetlerimizin öncülüğünde hemşerilerimiz büyük bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Bugün tüm bu anlayışla tüm Ercişli hemşerilerimin 1 Nisan kurtuluş gününü tebrik ediyor, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyoruz hepinizi saygıyla selamlıyoruz

Mrt

''Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle Erciş Adnan Menderes İlkokulu Özel Eğitim Sınıflarında eğitim gören 6 özel kardeşlerimiz ve öğretmenleri Erciş İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Burada bir süre sohbet eden 6 özel kardeşimiz daha sonra jandarma kıyafeti giyerek çeşitli etkinliklere katıldı.''

açıklamaları ile paylaşılan etkinliğimizde okulumuzdaki özel eğitim sınıfları Erciş Jandarma Komutanlığı'na ziyaret gerçekleştirdi.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı'mızın kabulunun 103.yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.

Mrt

Okulumuz 1/E sınıfında "Paralarımız" konusu öğrencilerin aktif katılımı sağlanacak şekilde çeşitli oyun ve etkinliklerle işlendi.

Şbt

Okulumuzda tüm ögrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla Sivil Savunma Tatbikatı gerçekleştirildi. Siren sesiyle başlayan tatbikatta çök kapan tutun ve okul tahliye uygulamaları yapıldı. Tatbikatın sonunda  öğrencilerimize tatbikat ile ilgili bilgiler verilerek tatbikatı sonlanrdırıldı.

Şbt

2.Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı Okul Müdürü İsmet AĞAOĞLU Başkanlığında Yapıldı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Okul Öğretmenler Kurulu Toplantısı, Okul Müdürü İSMET AĞAOĞLU başkanlığında gerçekleştirildi.İlk dönem yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda yeni başlanılan dönemdeki okul hedeflerinin üzerinde hassasiyetle duruldu.

Ara

Adnan Menderes İlkokulunda Yerli Malı Etkinlikleri devam ediyor.

Ara

08.12.2023 Cuma 6. ders saatinde, okulumuzun bahçesinde ; öğretmenlerimizden Özcan BİLMEZ ve İhsan KAPLAN rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan program çerçevesinde İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlandı.

Program Akışı

1.Günün anlamı ve önemi ile ilgili konuşma.

2.Şiir. (İnsan Hakları Şiiri)

3.Şiir (İnsan Şiiri)

4.Şiir. (İnsan Hakları Uğruna)

5.İnsan Hakları Ve Demokrasi Konulu Güzel Sözler.

6.Şiir. (İyilik Şiiri)

7.Kapanış.

Kas

Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi; Egitim Ve Öğretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yöntemlerle Yürütülmesi ile Ancak Mümkün Olabilir. Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun..

Kas

Saygı, özlem ve minnetle okulumuzun tüm kadrosu; öğrenci ve velilerimizle Mustafa Kemal ATATÜRK' ü andık.

Kas

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Yönetim ve Denetleme Kurullarının seçimi 5 Kasım 2023 tarihinde yapıldı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı okulumuz konferans salonunda Okul Müdürü İsmet AĞAOĞLU'nun açılış konuşması ile başladı. Okul Aile Birliği Divan Başkanı ve Yazmanlar oy birliği ile seçildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporunu sundu ve Okul Aile Birliği'nin bugüne kadar destek olduğu çalışmalardan bahsedildi.

Ardından yeni okul aile birliği üyeleri için oylama yapıldı.Okul aile birliği tarafından okulumuza yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı iş insanı Sayın Erdal KARAKOÇ'a plaket takdim edildi.

Yeni seçilen Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu'na iyi dileklerin sunulması ile kurul sonlandırılmıştır. Okul Aile Birliği Yönetimini tebrik eder, başarılar dileriz.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm öğrencilerimizin katılımı ve katkıları ile kutlandı. Okulumuzda yapılan gösterilerde 350 öğrenci görev alırken 20 öğretmeninn kutlamanın hazırlanmasında, planlanmasında emeği geçti.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen yapılan kareografinin gökyüzünden çekiminde desteklerini esirgemeyen Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederiz.